single.php

Luotettavalta automaalauskumppanilta vaaditaan riittäviä resursseja, nopeutta ja muuntautumiskykyä

Amoy auttaa autokorjaamoja ja automaalaamon omistajia tuottamaan ensiluokkaisia maalauspalveluita asiakkailleen. Yhteistyö vauriokorjaamoketju InCarin kanssa on kestänyt vuodesta 2014.


Kuvassa maalari Saija Eerola työntouhussa InCarin toimipisteessä Espoon Kivenlahdessa. Kuvaaja Lauri Rotko.

InCarin Itä-Suomen aluejohtaja Kari Matikainen kertoo, että yhteistyö Amoyn kanssa pitää sisällään uudet maalaamohankkeet, tuotevalinnat ja -toimitukset sekä koulutuksen. Matikainen kiittelee toimivaa kumppanuutta.

“Olemme niin iso toimija, että yhteistyökumppanilta vaaditaan riittävät resurssit, nopeus sekä muuntautumiskyky. Heidän tulee olla aidosti innokkaita kehittämään toimintaamme”, sanoo Matikainen. 

Matikaisen mukaan InCarin ykköstavoite on laatu ja prosessin nopeus. Jotta auto saadaan asiakkaalle nopeasti, tulee myös maalausprosessien tukea tätä. InCarin Pirkanmaan alueen korjaamopäällikkö, Joonas Lampinen, jatkaa, että kumppanina Amoy on mutkaton. Asiakkuudenhoitomalli edesauttaa toiminnan nopeutta. 

“Yhteistyö Amoyn kanssa on suoraviivaista ja selkeää. Saamme meille nimetyltä yhteyshenkilöltämme notkeasti vastauksia ja päätöksiä”, Lampinen kertoo.

Näkemyksellisyydestä isoin lisäarvo

Lampinen arvioi, että maalien ja oheistarvikkeiden toimittajalta vaaditaan kykyä kouluttaa maalarit tuotteiden oikeaoppiseen käyttöön. 

“Monella jälleenmyyjällä on hyvät tuotteet, mutta erot syntyvät siitä, mitä lisäarvoa siihen päälle pystytään tarjoamaan.” 

Lampinen arvioikin, että ammatillisen osaamisen kehittäminen sekä tuotteiden taloudellinen käyttäminen ovat keskeisiä osa-alueita, joihin tarvitaan koulutusta jokaisessa automaalaamossa. Viime kädessä maalarit ovat vastuussa oman työnsä laadusta ja vastuullisesta, mutta oikealla tietotaidoilla ja huippuunsa hioituilla prosesseilla tuotteiden sekä laitteiden oikeaoppinen käyttö on helpompaa.

“Kun tuotteita käytetään oikein ja ohjeita noudatetaan, ollaan jo hyvin pitkällä. Oman ammattitaidon jatkuva kehittäminen ja kyky seurata omaa tekemistä kriittisesti on välttämätöntä. Meille onkin arvoasia tarjota työntekijöillemme osaavaa koulutusta ja tukea.” 

Amoyn operatiivinen johtaja, Lauri Toivonen, kertoo että on yrityksen strategian mukaista panostaa asiakassuhteiden kehittämiseen ja sitä kautta pitkäkestoisuuteen.

“Reagoimme ongelmatilanteisiin välittömästi ja uskomme avoimeen viestintään. Mittaamme myös asiakastyytyväisyyttä, jotta pystymme koko ajan kehittämään palveluamme siihen suuntaan, joka palvelee asiakkaitamme parhaiten.” 

Toivonen kiittelee osaltaan toimivaa yhteistyötä, jossa yritysten arvomaailmat kohtaavat.

“On hienoa päästä toimivaan Suomen johtavan vauriokorjaamoketjun kanssa, joka on aidosti asiakaslähtöinen ja lisäksi edelläkävijä ympäristövastuullisuudessa. Yhdessä pääsemme hyödyntämään alan uusimpia innovaatioita ja rohkaisemaan myös muita toimijoita uudistumaan.”