single.php

Automaalausala on murroksessa – uudet innovaatiot luovat merkittäviä parannuksia ympäristöystävällisyydelle

 

Amoyn toimitusjohtaja Jari Winqvist arvioi, että automaalausala on käymässä läpi merkittävintä murrosta vuosiin. Amoy auttaa asiakkaitaan valmistautumaan kiristyviin ympäristövaatimuksiin ja pitämään samalla huolta uudenlaisten prosessien laadusta. 

Kotimainen Amoy on toiminut vuodesta 2014 automaalaamoiden kumppanina. Yrityksen palveluihin kuuluu maalaamosuunnittelu, investointilaitteiden, kuten maalauskammioiden ja esikäsittelytilojen sekä maalaustarvikkeiden myynti.

Winqvist kertoo, että Amoylle ajankohtainen ymmärrys ympäristöystävällisyyden vaatimuksista on toiminnan edellytys. Maalien päästöt, kestävä rakentaminen sekä maalaamoiden kokonaisvaltainen energiatehokkuus on otettu huomioon alusta asti.

Tämän hetken innovaatiot mahdollistavat täysin uudenlaisia toimintatapoja. BASF:n konserniin kuuluva R-M on kehittänyt R-M® AGILIS -tuotelinjan, joka ei synnytä lainkaan maalihukkaa ja on pystynyt puolittamaan maalien VOC (Volatile Organic Compounds) -pitoisuudet. 

“Jos R-M tulee ulos nyt tuotteiden kanssa, joissa on pystytty puolittamaan maalien VOC-arvot, tarkoittaa tämä sitä että EU-direktiivit tulevat pian vaatimaan samaa ihan kaikilta valmistajilta”, arvioi Winqvist. 

Automaalaamoiden onkin rakennettava uusia maalauslinjoja jo ennakkoon ja panostettava koulutukseen.

“Me teemme jo niitä asioita asiakkaillemme, joita EU-direktiivit tulevat vaatimaan kaikilta lähivuosina. Uudet tuotteet vaativat uusia prosesseja ja toimintatapoja. Kun koulutus aloitetaan ajoissa, voidaan olla edelläkävijöitä niin laadussa, kustannustehokkuudessa kuin ympäristöystävällisyydessä”, Winqvist jatkaa. 

Maalituotteiden ohella myös maalauskammioissa pystytään hyödyntämään uusia teknologioita. Operatiivinen johtaja Lauri Toivonen kertoo, että Lappeenrannan InCar:n toimipiste onkin Suomen ensimmäinen vihreä korikorjaamo, jonka maalauskammiossa hyödynnetään esimerkiksi uusiutuvaa öljyä fossiilisten polttoaineiden sijaan. 

“Asiakkaissamme on edelläkävijöitä, jotka ovat lähteneet ennakkoluulottomasti mukaan muutokseen. Tämä luo heille strategista kilpailuetua ja auttaa menestymään myös tulevaisuudessa”, Toivonen kommentoi. 

Toivonen lisää, että alalla vaaditaan intohimoa työtä kohtaan ja jatkuvaa itsensä kehittämistä. 

“Automaalaus kehittyy jatkuvasti ja ajan hermolla on pakko pysyä. Kumppanina pidämme huolta siitä, että asiakkaillamme on alan uusin tieto ja innovaatiot aina käytössään. Näin he voivat keskittyä oman työnsä laadun optimointiin, mikä johtaa loppuasiakkaiden tyytyväisyyteen.”