single.php

InCar menestyy joustavuudella sekä pettämättömällä laadulla

InCar on Suomen johtava vauriokorjaamoketju ja toimialan kehityksen edelläkävijä, jossa yli 350 työntekijää saavat loistaa oman työnsä huippuosaajina yli 40 toimipisteessä ympäri Suomen. Lappeenrannan ja Mikkelin toimipisteiden korjaamopäällikkö Perttu Pullinen arvioi, että InCarin vahvuus piilee toimivissa korjausprosesseissa ja resurssoinnissa.

”Ison ketjun vahvuus näkyy erityisesti siinä, kuinka ketterästi pystymme liikuttamaan resursseja paikasta toiseen. Näin mikään toimipiste ei pääse ruuhkautumaan liikaa”, kuvailee Pullinen.

Amoy toimii korikorjaamon maalausprosessissa tärkeänä kumppanina, joka toimittaa muun muassa maalaamo- ja hiomatuotteet, suojausvälineet ja teipit. Tarviketilaukset tehdään helposti mobiilisovelluksella joka torstai. Tuotteiden lisäksi Amoy vastaa koulutuksesta ja tuesta vaikeissa tilanteissa.

”Maalaamoprosessin tehokkuuden kannalta koulutus on todella tärkeää. Teknikoiden apua tarvitaan myös sävytysasioissa, kun on kyseessä erityisen vaikea värisävy.”

Ympäristöystävällisyyttä laadusta tinkimättä

Pullinen kertoo, että ympäristöystävällisyys on InCarille tärkeä arvo. Mikkelissä onkin käytössä kaasukäyttöinen maalauskammio, joka on perinteistä öljykäyttöistä kammiota parempi valinta. Lappeenrannan toimipisteelle on vastikään rakennettu täysin uusi maalaamo, jonka kammio toimii uusiutuvalla öljyllä. Maalilinjalla hyödynnetään R-M® AGILIS –tuotelinjaa, joka ei synnytä maalijätettä.

”Maalijätettä ei pääse syntymään, sillä maalihukka saadaan hyötykäyttöön. Ylimääräisistä pintaväreistä saadaan vesipohjaisia sävypohjia sekoittamalla niihin tähän tarkoitukseen kehitetty lisäaine.

Pullisen mukaan maaleissa ei tavallisesti ole merkittäviä eroja – tärkeintä on kuitenkin se, miten tuotteita käytetään. Tässä korostuukin maalaamokumppanin osaaminen, sillä teknikon tulee opastaa maalareita käyttämään tuotteita oikein. BASF, johon RM:kin kuuluu, on Pulliselle jo vuosia tuttu maalivalmistaja. Hän arvioi, että AGILIS on täysin aiemmista poikkeava maali.

”Ympäristöystävällisyytensä lisäksi peittävyys on omaa luokkansa.        R-M® AGILIS -tuotteita on myös todella nopea käyttää.”

Pullinen on tyytyväinen yhteistyöhön Amoyn kanssa ja kiittelee ammattitaitoisia teknikoita.

”Lappeenrannassa pääsimme tekemään yhteistyötä kokonaisen maalaamon rakentamisen kanssa. Seuraavaksi Amoyn Lauri Toivonen tulee Mikkeliin katsomaan maalausprosessiamme. Sen tehostaminen koulutuksen kautta on meille kriittistä”, Pullinen kertoo.