single.php

Maalauskammion rakentaminen ammattikouluopiskelijoiden käyttöön

Wihuri Oy Tekninen Kauppa toimi korjaamolaitetoimittajana kiinteistörakennushankkeessa, jonka osana rakennettiin maalauskammio ammattikouluopiskelijoiden käyttöön. Kumppaniksi valikoitui vantaalainen Amoy, joka pystyi tukemaan kaikissa vaiheissa suunnittelusta rakennukseen ja käyttökoulutukseen.

“Maalauskammion rakentaminen on ihan oma juttunsa. Pitää tietää mitä määräyksiä, kuten paloteknisiä juttuja, on otettava huomioon”, toteaa Wihurin Key Account Manager, Jouni Kiviranta.

Suunnittelussa tärkeintä on Kivirannan mukaan mitoituksen onnistuminen.

“Joka puolella on oltava riittävät tilat. Jos mitoituksessa mennään metsään ja rakenteisiin joudutaan tekemään muutoksia jälkikäteen, tulee se todella kalliiksi.”

Projekti ja yhteistyö kesti kaikkiaan 1,5 vuotta. Projektin aikana tieto vaihtui jouhevasti ja Amoy teki säännöllisiä käyntejä rakennuspaikalle varmistaakseen työn sujuvuuden.

“Voin kyllä suositella kaikille Amoyta kumppanina. Tärkeintä yhteistöissä minulle on rehellisyys: että se pitää mitä sovitaan. Projektissa hinnat ja tunnit olivat lopulta sitä luokkaa, mitä oli arvioitukin”, kertoo Kiviranta.