single.php

Amoy ja Varia yhteistyöhön: innovatiivinen koulutusohjelma automaalarin perustutkintoon

 

Amoy ja Vantaan ammattiopisto Varia tuottavat yhteistyössä innovatiivisen koulutusohjelman automaalarin perustutkintoon. Yhteisenä tavoitteena on houkutella lisää osaajia kasvavalle alalle, motivoida opiskelijat valmistumaan ja työllistymään tavoiteaikataulussa.

”Yrityksenä voimme tuoda koulumaailmaan aitoa työelämälähtöisyyttä ja poistaa näin kuilun opintojen ja työelämän väliltä”, kertoo Amoyn toimitusjohtaja, Jari Winqvist.

Koulun modernit, työelämän laatuvaatimuksia vastaavat opetustilat rakennetaan Amoyn tiloihin Vantaalle. Amoyn ammattilaiset osallistuvat opetukseen tarjoten opiskelijoille uusimman tietotaidon ja ammattiosaamisen.

”Uskomme että opiskelijat motivoituvat siitä, että he saavat jo opintojensa aikana käyttää niitä menetelmiä ja tuotteita, joita työelämässäkin tarvitaan. On kaikkien etu, että koulusta valmistuu huippuosaajia, joilla on viimeisin alan osaaminen sekä ymmärrys työelämän vaatimuksista”, jatkaa Amoyn operatiivinen johtaja, Lauri Toivonen.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen koulutusohjelma, jossa yritys osallistuu tilojen rakentamisesta opetussuunnitelman luontiin ja opetuksen järjestämiseen. Winqvist toivoo, että vastaavanlainen malli yleistyisi muillakin aloilla.

”Suomi on koulutuksen edelläkävijä. Osaajapulan hillitsemiseksi tarvitsemme lisää syvällistä yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä. Tarvitsemme jatkuvasti kehittyvälle ja kasvavalle alalle osaavia ammattilaisia.”


Amoy on suomalainen edelläkävijä automaalausalalla, jonka intohimona on tarjota kumppaneilleen vastuullisimpia ja korkealaatuisimpia ratkaisuja. Vantaalainen yritys on erikoistunut premium-maalien maahantuontiin, jälleenmyyntiin ja koulutukseen, sekä automaalaamoiden rakentamiseen.