single.php

Ammattina automaalari – Miksi valita ajoneuvoalan perustutkinto?

Ammattina automaalari

Vantaan ammattiopisto Varia ja Amoy järjestävät täysin uudenlaisen koulutusohjelman, jonka ensimmäiset opiskelijat aloittavat kevätlukukaudella 2023. 

Koulun modernit, työelämän laatuvaatimuksia vastaavat opetustilat rakennetaan Amoyn tiloihin Vantaalle. Amoyn ammattilaiset osallistuvat opetukseen tarjoten opiskelijoille uusimman tietotaidon ja ammattiosaamisen.

Amoy on suomalainen edelläkävijä automaalausalalla, jonka intohimona on tarjota kumppaneilleen vastuullisimpia ja korkealaatuisimpia ratkaisuja. Vantaalainen yritys on erikoistunut premium-maalien maahantuontiin, jälleenmyyntiin ja koulutukseen, sekä automaalaamoiden rakentamiseen.

Yhteisenä tavoitteena on houkutella lisää osaajia kasvavalle alalle, motivoida opiskelijat valmistumaan ja työllistymään tavoiteaikataulussa.

Mikä on ajoneuvoalan perustutkinto?

Ajoneuvoalan perustutkinnon opinnoissa erikoistutaan erilaisten materiaalien pintakäsittelyihin, perusmaalaukseen ja korjausmaalaukseen. Lisäksi opitaan pintamaalauksen työvaiheet, värien sekoittaminen ja sävyttäminen sekä paikka- ja häivytysmaalausten tekeminen.

Autoalan opinnot antavat vahvan pohjan jatko-opintoihin esimerkiksi insinööriksi (AMK) auto- ja työkonetekniikan osaamisalalta, koneinsinööriksi (AMK).

Opiskelu etenee yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti ja ammattiin valmistuu noin kahdessa kolmessa vuodessa. Oppivelvollisille koulutus on maksutonta.

Miksi automaalausala?

Työ on käytännönläheistä ja siinä tarvitaan teknisen osaamisen ja kädentaitojen lisäksi taiteellisuutta ja luovuutta. Automaalausala kasvaa jatkuvasti ja tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet.

Työelämälähtöinen koulutusohjelma mahdollistaa verkostoitumisen alan toimijoihin jo opintojen aikana. Automaalarina voit työskennellä monipuolisesti esimerkiksi automaalaamoissa, autoliikkeissä, autokorjaamoissa tai vaikkapa yrittäjänä autoteollisuuden parissa.

”Yrityksenä voimme tuoda koulumaailmaan aitoa työelämälähtöisyyttä ja poistaa näin kuilun opintojen ja työelämän väliltä.”
–Amoyn toimitusjohtaja, Jari Winqvist.

Kiinnostaako automaalaus?

Laita Amoy seurantaan ja tiedät, mitä alalla tapahtuu.

Instagram

LinkedIn

Facebook