single.php

Ajovalojen höyrystämisellä uudenveroinen kirkkaus

Yhteistyö Vantaan ammattiopisto Varian kanssa on käynnistynyt automekaanikkopuolella, jossa Amoyn asiantuntija Timo Korpiniemi kävi pitämässä koulutuksen ajovalojen kiillotuksesta. 

Tekniikka perustuu höyrystämiseen. Ensin ajovalon vanha kovapinnoite ja naarmut hiotaan pois.

”Hionta suoritetaan aika hienoon karkeuteen, p1500 asti”, ohjeistaa Korpiniemi.

Tämän jälkeen käytetään lämpiävää höyrystinkuppia, jolla höyrystetään ajovalon pintaan yksikomponenttinen UV-suojattu lakka. Tekniikalla kirkastetaan ajovalo uudenveroiseksi ja se on erittäin helppo ja nopea. Menetelmään ei vaadita ruiskutusta kammiossa, kuten perinteisessä lakkauksessa.

”Pinnoite kuivuu jo parissa minuutissa asennuskuivaksi, mikä tekee siitä myös ekologisen. Ajovaloa kun ei tarvitse lakata tai kuivata maalauskammiossa, joka vaatii lämmetäkseen energiaa”, Korpiniemi kertoo.

Lakka voidaan jäähtymisen jälkeen kaataa takaisin pulloon, jolloin myöskään hukkaa ei pääse syntymään. Korpiniemi kehuu, että ajovalokoulutus sai kiinnostuneen vastaanoton opiskelijoilta.

”Olemme myyneet kyseisiä tuotteita asiakkaillemme jo muutaman vuoden. On hienoa, että pääsemme esittelemään niitä opiskelijoille, joilla on sitten valmistumisen jälkeen uusin työelämän tietotaito käytössään.”